spacer
Skole klar på rekordtidEfter en ultrakort byggeperiode på helt nøjagtigt et år er Danmarks første fuldbyrdede OPP-projekt, Vildbjerg Skole i Trehøje Kommune, klar til indvielse den 15. december.

Da første spadestik til Vildbjerg Skole i Trehøje Kommune blev taget den 16. december 2005, var der mange, som tvivlede på, at MT Højgaard ville være i stand til at aflevere en fuldt færdig skole til 700 elever præcis et år senere. Men fredag den 15. december i år modtager borgmester Svend Blæsbjerg fra Trehøje Kommune skolen, og indvielsesfesten, hvor skolens elever er hædersgæster, kan begynde.

En byggeperiode på et år er nærmest rekord for skolebyggerier i Danmark. Og præstationen bliver ydermere sat i relief af, at byggeriet er foregået i et meget nært samarbejde mellem MT Højgaard og kommende brugere, men også med de som skal stå for skolens drift og vedligeholdelse.

- Drift og vedligehold er tænkt ind i projektet fra starten. Vi køber ikke en bygning, men vi lejer en pakke, som består af finansiering, selve byggeriet samt drift og vedligehold i 30 år fremover. Det betyder, at der i projekteringen og under hele byggefasen er taget højde for, at skolen skal holde i 30 år med færrest mulige omkostninger. Derfor har vi fået en bygning i en langt højere kvalitet end ellers. Desuden har vi parkeret alle bekymringer med hærværk, slid, reparationer og lignende hos OPP-selskabet. Vi leverer lærere, elever og bøger og kan så bare koncentrere os om at udfylde disse prægtige rammer med den bedst mulige undervisning, siger en stolt kommunaldirektør i Trehøje Kommune, Preben Staun.

Pris for nytænkning
Trehøje Kommune modtager en pris på indvielsesdagen. Boligfonden Kuben har bestemt sig for at hædre kommunen med årets driftsherrepris for dens fremsynede måde at tænke byggeri og drift sammen.

Ud over prisoverrækkelsen er der ved indvielsen taler af koncerndirektør Jens Bak-Nyhus, MT Højgaard, borgmester Svend Blæsbjerg, Trehøje Kommune og Skoleinspektør Ole Vestenaa, Vildbjerg Skole. De har lovet at gøre det kort, så festens hovedpersoner - alle elever fra den nuværende gamle skole i Vildbjerg - får lejlighed til at tage de nye lokaler i øjesyn. De nye elektroniske tavler med indbygget internetadgang, mulighed for at gemme notater på egne pc’er m.m. skal nok vække begejstring.

-aha 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden