spacer


Kontorhuse moderniseres

Historiske kontorhuse i Københavns City ombygges til nutidens krav

DeloitteHuset og Realkredit Danmarks hovedsæde på H.C. Andersens Boulevard og ShellHuset ved Vesterport.

De klassiske Københavnske kontorhuse ombygges i stor stil, efter en lang række kendte virksomheder er flyttet ud af byen til nybyggede domiciler langs havnefronten.

Den centrale beliggenhed nær City og den gode infrastruktur gør stadig de historiske bygninger yderst attraktive. Problemet er dog ofte, at husene ikke lever op til tidens foretrukne kontorindretning med åben og fleksible kontormiljøer.

Nykredit har både bygget nyt på Kalvebod Brygge, men holder fortsat til i deres nærliggende historiske bygninger bag Ny Carlsberg Glyptotek i det centrale København.

For at få det optimale ud af kontorbygningen på Otto Mønsteds Plads 11 har virksomheden indbudt fem arkitektfirmaer til at give bud på en moderne og fleksibel indretning af huset

Bygningen, som er en del af Nykredits hovedsæde, er et bevaringsværdigt hus fra 1908. De ydre rammer er smukke, men indvendigt står bygningen foran en
gennemgribende renovering.

Formålet med konkurrencen er at sikre Nykredit et inspirerende beslutningsgrundlag for en renovering og eventuel ombygning.

De fem arkitektfirmaer er: C. F. Møller, Hvidt & Mølgaard, Lundgaard & Tranberg, schimdt hammer lassen og TRANSFORM architecture + urbanism.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden