spacer
NCC får Arbejdsmiljøprisen

Selv om der er travlt i byggeriet kan ulykker undgås. Det har NCC bevist på byggepladsen Bispebjerg Bakke, hvor der var nul ulykker trods byggeriets helt specielle karakter.

Dermed er det lykkedes NCC at gå mod en stigende tendens og det blev belønnet med Arbejdsmiljøprisen fra Videncenter for Arbejdsmiljø.

– Byggepladsen på Bispebjerg Bakke, som har modtaget Arbejdsmiljøprisen, er en af de byggepladser, vi er mest stolte af i NCC. Her arbejder vi fundamentalt anderledes end man plejer i branchen. På Bispebjerg-pladsen er der tale om et tæt samarbejde mellem alle medarbejdere og en lydhørhed overfor alles meninger og synspunkter, som byggebranchen historisk ikke haft tradition for, siger arbejdsmiljøchef Kåre Christensen fra NCC Construction.

På byggepladsen brugte NCC metoderne fra BygSoL, lean construction og registrering af nærved-ulykker i sikkerhedsarbejdet.

På byggepladsen blev der opbygget en forebyggende sikkerhedskultur, hvor alle deltog i sikkerhedsarbejdet. Hver uge blev der givet introduktionskursus til nye medarbejdere på pladsen, der afholdtes ugentlige planlægningsmøder af arbejdet med særligt fokus på sikkerheden. Og hver anden uge var der stormøder, hvor samtlige, der færdedes på pladsen, deltog – uanset om de arbejdede for NCC eller underleverandører.

– Når vi kan skabe så gode vilkår for medarbejderne på et så usædvanligt byggeri, er jeg sikker på, at vi kan bruge erfaringerne til at gøre det endnu bedre på alle vores kommende byggearbejdspladser. Målet er, at det skal være lige så sikkert at arbejde på en af NCC’s byggepladser som på en hvilken som helst anden dansk arbejdsplads, siger Kåre Christensen.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden