spacer


Find mål på sportsbaner

Hjemmeside giver overblik over standarder inden for idrætsbyggeri

Hvis der skulle spilles international håndbold i K.B. Hallen, skulle væggen ud mod Peter Bangsvej rives ned. Hallen er ganske enkelt for kort efter de internationale håndboldstandarder.

Den slags helt basale fejl i projekteringen af idrætsbyggerier søger Lokale- og Anlægsfonden at modvirke med en ny hjemmeside, der beskriver idrætsgrenenes standardmål og krav.

Hjemmesiden skal sikre, at alt idrætsbyggeri bliver opført efter alle internationale og nationale krav for de respektive specialforbund i Danmarks Idræts-Forbund.

Målene på håndboldbaner ændrer sig sjældent, mens de sekundære elementer som f.eks. krav om lysstyrke og sikkerhedszone omkring banen oftere justeres. Alle elementer skal tænkes ind allerede i begyndelsen af byggefasen.

- Hjemmesiden er et vigtigt redskab for at undgå fejlinvesteringer ved idrætsbyggerier, som kan koste dyrt i sidste ende. Det er oplagt, at hjemmesiden hører under Lokale- og Anlægsfonden, da vi rådgiver og støtter idrætsbyggerier i hele landet, siger direktør i Lokale- og Anlægsfonden, Torben Frølich.

Den nye hjemmeside er en relancering af www.idraetsanlaeg.dk, der var baseret på en bog udgivet af Team Danmark og Danmarks Idræts-Forbund.

Hjemmesidens oplysninger er samlet og redigeret af planchef Birger Kyhl og konsulent Per Leon Jørgensen fra Team Danmark. Det er også de to, der står for brevkassen på hjemmesiden samt opdatering af oplysningerne.

Find mål her: www.loa-fonden.dk/maalpaaidraetsbaner

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden