spacer


Skyformede bygninger godt på vej

Spektakulære udstillingsbygninger i Danfoss Universe får himmelske former

- Jeg har aldrig været med til nogen lignende. Det vi bygger, er aldrig set før. Det er en stor udfordring at efterkomme bygherrens mange kreative ideer og tanker. Det stiller os dagligt over for faglige udfordringer. Det kræver, at vi tænker nyt, går andre veje end normalt og gør nogle valg vi ikke tidligere har gjort.

Sådan beskriver projektleder Hans-Carl Møller fra MT Højgaard i Aabenraa opførelsen af en ny spektakulær udstillingsbygning af den tyske arkitekt Jürgen Mayer H til den naturvidenskabelige oplevelsespark, Danfoss Universe, som entreprenøren opfører sammen med Carl Bro og arkitektfirmaet Hallen & Nordby.

Arbejdet med opførelsen af to skyformede bygninger – en bygning på 1.000 kvm. til udstillinger og møder, og en mindre sky på 300 kvm. til en fastfood restaurant – udføres efter en nøje specificeret partneringaftale og på samme måde, som da både MT Højgaard, Carl Bro og Arkitektfirmaet Hallen og Nordby var med ved opførelsen af oplevelsesparkens første etape.

Arkitektfirmaet Hallen og Nordbys opgave er denne gang at omsætte arkitekt Mayers visioner til konkrete tegninger.

- Sammenlignet med første etape opleves partneringaftalen denne gang som lidt mere intens. Bygningerne skal stå færdige ved udgangen af april 2007 og budgettet er på 30 mio. kr. De forudsætninger skal gerne holde, siger chefen for Danfoss Universe, adm. direktør Charlotte Sahl-Madsen.

- Foto: Claus Thorsted

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden