spacer
Arkitektonisk tæppe til Vejle

Levende belægninger fornyer historisk industrianlæg

Spinderihallerne er et historisk industrikompleks, der i over 100 år har været 'hjertet' i Vejles historiske arbejderkvarter, Vestbyen.

i fremtiden kommer industribygningerne til at være cnetrum for byens erhvervs- og kulturliv. Anlægget tænkes indrettet til foretagendet BIZ-arT, der er et miks af små og mellemstore iværksættervirksomheder, kunstindustriaktiviteter, et teatermiljø, sportsfaciliteter (en bokseklub) og Vejle byhistoriske Museum.

Den nye indretning af området bliver forestået af schmidt hammer lassen i samarbejde med NIRAS og landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen.

De tre parter er udpeget som vinder i en netop afsluttet konkurrence afholdt af Vejle Kommune i samarbejde med Realdania.

Hovedidéen bag projektet bygger på ideen om 'tæppet - en generator for synergi'. Inspirationen er hentet fra det gamle værkstedsgulv og bredt ud over hele Spinderihallernes område.

'Tæppet' består af asfalt, opstribning, græs, grus og vand i et levende mønster.

Spinderihallerne skal med vinderforslaget fortsat være et råt, sammensat kompleks i byen. Det renoveres med respekt for det oprindelige samtidig med, at nye funktioner tilføjes som kontrast.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden