spacer
Branden hos Voetmann var antændt

El-installationerne var ikke grund til branden hos Voetmanns Tømmerhandel i september, konkluderer politiet i Aabenraa

Af Louise Strøbech

Det kunne meget nemt have udviklet sig til en storbrand, da der natten til den 20. september blev tændt ild i Voetmanns Tømmerhandel i Aabenraa, men hurtig indsats fra et talstærkt brandvæsen afværgede en voldsom brand, der begrænsede sig til trælasthallen og et skur på en naboejendom.
Prisen for branden løb op i tre-fem millioner kroner for tømmer, materiel og bygninger.

Venter på analyser
Kriminalassistent ved Aabenraa Politi, Kim Jessen, har endnu ikke fået svar på brandprøverne, der er til analyse hos Teknologisk Institut, hvor kemikere blandt andet skal undersøge, om der er brugt brandbare væsker til at antænde branden. For branden var antændt, siger Kim Jessen.

- Dansk Brand- og sikringsinstitut har undersøgt alt ved elinstallationer, og konklusionen er, at de fast tilsluttede elinstallationer ikke har været årsagen. Vi kan altså udelukke, at det er ellen, og så er der kun det udefrakommende tilbage, forklarer kriminalassistenten.

Grove drengestreger?
Kriminalpolitiet har endnu ikke fundet noget motiv til branden, men da der inden branden hos Voetmann var flere mindre brande udenfor og omkring bygninger i Aabenraa, antager Kim Jessen, at der er tale om grove drengestreger.

- Vi havde tre-fire småbrande i Aabenraa lige inden branden hos Voetmann. Her blev der sat ild til dæk og et gammelt tæppe med brandbare væsker, et bål op ad en daginstitution og en molotovcocktail gennem vinduet til en restaurant, der ikke var i brug. Men der har ikke været noget siden Voetmann, så vi må formode, at det har været nogle store drenge, der skulle prøve nogle ting af, siger Kim Jessen.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden