spacer
Nyt forslag skal fremtidssikre murerfagetMureruddannelsen i moduler. Det er Dansk Byggeris bud på at udvikle erhvervsuddannelserne

- Hvis murerfaget skal overleve, er det vigtigt, at faget konstant følger udviklingen på arbejdsmarkedet, og at vi tilpasser mureruddannelsen efter virksomhedernes behov, siger formanden for Dansk Byggeris Murersektion, Hans-Ulrik Jensen.

Dansk Byggeris Murersektionen har netop udgivet en pjece med sit bud på fremtidssikring af mureruddannelsen. Efter i et års tid at have drøftet behovet for udvikling af mureruddannelsen er sektionen landet på, at det også skal være muligt at tage mureruddannelsen i moduler. Efter hvert modul er der adgang til at gå ud og arbejde.

- Vi mener, at vores forslag til en modulopbygget uddannelse kan være med til at øge kvaliteten af fremtidens murere. Samtidig spiller de nye muligheder godt sammen med politikernes ønske om, at langt flere skal have en erhvervsuddannelse. Nu gælder det om at komme i gang med at udvikle uddannelserne, slutter Hans-Ulrik Jensen.

I pjecen ”Fremtidssikring af mureruddannelsen – Nye muligheder og jobprofiler” kan man læse yderligere om de forskellige forslag fra Dansk Byggeris Murersektion. Mureruddannelsen i moduler skal være et supplement til praktikadgangsvejen, skoleadgangsvejen og den nye mesterlære, som vi kender i dag.
-mo


 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden