spacer
Bygningsbevaring via nettet

Hjemmeside giver gode råd om renovering af historiske bygninger

Uanset om man skal i gang med at renovere en murermestervilla, en gammel gård eller en større byejendom, så finder man masser af nyttige tips og rådgivning på hjemmesiden www.bygningsbevaring.dk.

Det er Center for Bygningsbevaring i Raadvad, der står bag hjemmesiden.

- Blandt andet er det nemt at udskrive nye og opdaterede anvisninger om, hvordan man vedligeholder og restaurerer alt fra vinduer og træværk til facader, støbejern og stråtage, fortæller lederen af centeret, arkitekt Arne Høi.

- Alle metoderne er beskrevet i detaljer, og der er også oversigter over, hvor man kan købe de bedst egnede materialer. På den måde fungerer hjemmesiden som en stor videns- og erfaringsbank med meget af den viden om traditionel byggeskik, som centerets medarbejdere gennem årene har samlet via forskning og praktisk arbejde, forklarer Arne Høi.

Desuden rummer hjemmesiden en database, hvor håndværkere, der er kvalificerede til at udføre restaureringsarbejder, kan synliggøre deres virksomhed.

Herudover tilbydes kurser i gamle håndværkstraditioner ligesom man også kan læse om de uvildige bygningssyn, bygningsopmålinger og bygningshistoriske undersøgelser, som Center for Bygningsbevaring gennemfører i hele landet.

Center for Bygningsbevaring er etableret i 2004 af en gruppe tidligere medarbejdere fra Raadvad Centeret og er idag et selvstændigt datterselskab ejet af Leif Hansen Holding.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden