spacer
24 tyske håndværksvirksomheder byder sig til

Håndværksrådet hjælper danske virksomheder med at finde tysk arbejdskraft. Kontaktmøde i København den 29. november

Af Louise Strøbech

Repræsentanter for 24 tyske håndværksvirksomheder fra Magdeburg-området sætter i slutningen af november kursen mod København. Det gør de for at komme i kontakt med danske kollegaer, som mangler arbejdskraft. De 24 virksomheder fra Handwerkskammer Magdeburg har tilsammen 650 ansatte - og plads i kalenderen til ekstra opgaver.

Som speeddating
Et lignende arrangementet blev afholdt af Håndværksrådet International A/S i Jylland før sommerferien, hvor omkring 75 jyske virksomheder deltog. Her blev der holdt knapt 300 møder af cirka 45 minutters varighed, og umiddelbart efter mødedagen var cirka 40 procent af mødedeltagerne i gang med opgaver, som de havde lavet aftaler om den dag, fortæller projektleder for det københavnske kontaktmøde, Susanne Baden Jørgensen.

- Det er jo næsten lige som speeddating. Vi beder de tyske virksomheder om at udfylde en profil, som vi oversætter og sender ud til de danske virksomheder, der tilmelder sig. De danske virksomheder krydser af, hvem de gerne vil have et møde med, og vi laver så en mødeliste for den enkelte virksomhed. På sidste møde havde hver virksomhed i gennemsnit fire møder, siger Susanne Baden Jørgensen.

En succes
Flere af de tyske virksomheder, der deltog i det jyske møde, har meldt deres ankomst til København, og med de mange opgaver, der nu er kommet i gang i det jyske, kalder cheføkonom i Håndværksrådet, Jakob Brandt, kontaktmødet i Jylland for en succes.

- 40 procent er rigtig flot, og det er både folkene fra Magdeburg og de danske deltagere, der har opfordret os til at holde det igen. Vi henvender os til alle håndværksvirksomheder – og ikke kun til vores egne medlemmer, og det er jo egentlig et tilbud til de danske virksomheder om at komme i bund i deres ordrebøger, siger Jakob Brandt.

Plads i ordrebøgerne
Håndværksrådet har sendt cirka 300 indbydelser ud til både medlemmer og ikke-medlemmer på Sjælland og Fyn, men også seks jyske deltagere fra det første møde har bedt om at få lov at komme med i østudgaven, og det ser Susanne Baden Jørgensens som et tegn på, at konceptet er en win-win-situation, der giver arbejde til de tyske håndværkere og giver de danske virksomheder nye muligheder for at tage større opgaver – også i fremtiden.

- Vi hjælper med at tolke, der hvor det er nødvendigt, men ellers hjælper vi egentlig bare med til at skabe de fysiske rammer. Det er jo virksomhedssamarbejder, der skabes, og der er stadig plads i ordrebøgerne hos de tyske virksomheder, også selvom der er kommet mere gang i hjulene dernede, siger projektlederen, som modtager tilmeldinger frem til den 23. november.

Kontaktmødet finder sted den 29. november klokken 9-16 på Nationalmuseet i København.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden