spacer


Prisværdigt taglandskab

Fabriksbygning med skulpturelt tag indstillet til international arkitekturpris

Den nye fabriksbygning til Fiberline Composite ved Middelfart er udformet med inspiration i det omgivende smukke fynske landskab.

Det har resultateret i en skulpturel bygning, der overdækkes med en 23.000 m2 stor krum tagflade, så den fremstår som en bakke.

På det højeste er bygningen 20 meter høj, mens facaden er hele 300 meter lang og beklædt med glasfiber, som Fiberline Composites selv producerer.

Fabriksbygning ligger kun 300 meter fra motorvejen over Fyn og kan derfor ses hver dag af de tusindvis af forbipasserende bilister.

Det er KHR Arkitekter, der har formgivet det gennemførte fabriksbyggeri, der er indstillet til Mies van der Rohe prisen 2007. Icopal Entreprise Syd og Fyn har udført den store tagentreprise.

Akademisk Arkitektforening og Danske Arkitektvirksomheder har desuden indstillet: Kastrup Søbad af White Arkitekter, VM husene af hedengagne Plot, Tietgen Kollegiet af Lundgaard & Tranberg Arkitektfirma samt ejendommen Østerbrogade 105 i København af C.F. Møllers Tegnestue til Mies van der Rohe prisen 2007.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden