spacer
Dårlig kommunikation giver flere ulykker

Udenlandske håndværkere skal sættes ordentligt ind i reglerne, siger man hos Dansk Arbejdsmiljø

Flere forskellige nationaliteter med hver sit sprog forhøjer risikoen for ulykker på byggepladserne, hvis ikke der bliver gjort en særlig indsats.
For eksempel kan byggeledelsen stille en guide til rådighed for de nye, udenlandske arbejdere den første uge, så byggelederen får vist, hvordan man rent praktisk overholder reglerne på de danske byggepladser, foreslår afdelingsleder hos Dansk Arbejdsmiljø, Gert Steffensen.

- Hvis en udlændinge ikke har forstået reglerne, kan vi heller ikke forvente, at han overholder dem. Derfor er byggelederne nødt til at bruge den tid, det tager, på at sætte udlændingene ind i dem, siger Gert Steffensen.

1.530 arbejdstilladelser
Ifølge Arbejdsmarkedsstyrelsen er der i dag givet 1.530 aktive arbejdstilladelser i bygge- og anlægsbranchen. På samme tid sidste år var der 422, og Gert Steffensen forudser flere arbejdsulykker i branchen, hvis ikke der bliver ændret på rutinerne i forhold til sikkerheden.

- Den nye sammensætning af forskellige nationaliteter ude på byggepladserne kræver en helt anden indskoling og instruktion i arbejdsmiljø, som byggelederne slet ikke er gearede til. De agerer ud fra de rutiner og ledelsessystemer, som de kender fra tidligere. Men med europæere, der ikke taler dansk, i sjakket er det nødvendigt at tænke helt nyt, siger Gert Steffensen.

-los
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden