spacer


Typehus til stedet

Typehusmodel fra Henning Larsens Tegnestue tilpasser sig grundens kvaliteter

Af Niels Nielsen

Det er kommet på mode, at kendte danske arkitekter skal inddrages i udformningen af typehus-firmaernes seneste kollektioner.

Stilen blev lagt med det nye typehusfirma M2, der på kort tid har sat dagsordenen for branchen med en heftigt reklamekampagne for en række fornyende forslag til et nutidigt typehus.

Alle med kendte arkitektfirmaer som iøjnefaldende brand: 3XNielsen, schmidt hammer lassen, Bjarke Ingels, Dorte Mandrup og Cebra.

Nu kommer så modtrækket fra den NCC-ejede konkurrent, Bülow & Nielsen, i form af et samarbejde med den verdenskendte Henning Larsens Tegnestue.

Firmaets typehus er resultatet af et to-årigt udviklingsarbejde, der 'gen-tænker danskernes huse indefra og ud', som Steffen M. Baungaard, adm. direktør i Bülow & Nielsen formulerer det i en pressemeddelse.

- Med husserien til Bülow & Nielsen har vores faglige udfordring været at lave et design, hvor området er parcellen – selve grunden. Samtidig skal husene eksistere sammen med hinanden og andre huse i parcelhusområderne, uden at området bliver ensformigt og livløst, siger arkitekt Mette Kynne Frandsen, administrerende direktør for Henning Larsens Tegnestue.

Husene er designet, så de kan passes ind på mange forskellige slags grunde. Grundformen er et zig-zag-mønster, som kan spejles og drejes, så det passer med vind og vejr, sol og skygge. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden