spacer
Dansk Arkitektur Center forgyldes

Danmark vinder den Gyldne Løve for bedste udstilling på arkitekturbiennalen i Venedig

Dansk Arkitektur Center har ved årets arkitekturbiennale i Venedig fået tildelt den Gyldne Løve for bedste nationale pavillon med udstillingen CO-EVOLUTION.

Blandt 49 deltagende lande får Dansk Arkitektur Center prisen for initiativet bag udstillingen om en bæredygtig byudvikling i Kina.

Udstillingen er resultatet af et internationalt og tværfagligt samarbejde mellem unge danske arkitekter fra tegnestuerne CEBRA, COBE, EFFEKT og TRANSFORM og fire kinesiske universiteter.

- Jeg er meget stolt og beæret over at modtage arkitekturens svar på De Gyldne Palmer og den anerkendelse der følger med prisen. En pris som placerer Dansk Arkitektur Center og dansk arkitektur i den internationale superliga på linie med dansk film. Vi kan i øjeblikket sole os i at have skabt verdens bedste arkitekturudstilling, og den ære skyldes ikke mindst kurator Henrik Valeur og de fire unge tegnestuer, siger direktør i Dansk Arkitektur Center, Kent Martinussen.

I begrundelse for tildelingen har juryen med blandt andet stjernearkitekten Zaha Hadid lagt vægt på, at den danske udstilling 'åbner sig mod verden i stedet for at vende blikket indad, og har formået at komme med konkrete bæredygtige løsningsforslag gennem visuelle former af æstetisk værdi.'

For arkitekturintereserrede, der ikke vil tage helt til Venedig for at se den prisbelønnede udstilling, er der indtil januar næste år mulighed for at se en kopi i Dansk Arkitektur Center på Christianshavn.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden