spacer


Engelsk opgave til dansk arkitektfirma - igen

C. F. Møller skal tegne videncenter til National Maritime Museum i London

Af Niels Nielsen

Uden at have tegnet en streg eller lavet en egentlig model af projektet er arkitektfirmaet C. F. Møller udpeget til at tegne et videncenter til National Maritime Museum i London.

C. F. Møller har i første omgang afdækket mulighederne for at skabe et nyt videnscenter. Herunder planerne om at inddrage parken ved Greenwich Village, hvor museet ligger.

Videnscentret kommer til at indeholde nye faciliteter til arkivering, undervisning og forskning samt en ny café og et nyt udstillingsområde.

Det er ikke første gang arkitektfirmaet vinder en stor konkurrence i London. I 2002 vandt C.F. Møller opgaven med at udvide Natural History Museum med en spektakulær puppe-formet tilbygning.

På samme måde har andre af de store danske tegnestuer markeret sig med vinderprojekter i prestigefulde konkurrencer på de britiske øer. 3XNielsen opfører et historisk museum i Liverpool og schmidt hammer lassen tegner bibliotek i Aberdeen.

På National Maritime Museum samarbejder C. F. Møller med ingeniørfirmaerne Adams Kara Taylor og Fulcrum. Projektet forventes at gå i gang i 2009 og at være færdigt i 2011. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden