spacer
Hvordan skal den københavnske Ølby se ud?

Fem af verdens førende urbandesignere er på forhånd inviteret til at deltage, men konkurrencen er åben for alle, så idéudvikling og tanker for området kan blive så bredt funderet som muligt.

- Inden der indbydes til arkitektkonkurrencer og tænkes i konkret byggeri, vil vi gerne invitere alle til at komme med ideer. Vi har med Carlsberg grunden mulighed for at skabe en ny bydel mellem City/Vesterbro og Valby, og derfor er det naturligt at starte med en diskussion om, hvilke funktioner og behov den nye bydel skal opfylde, siger direktør for Carlsberg Ejendomme, Lars Holten Petersen.

Nyt og gammelt
Formålet med den åbne konkurrence er at udvikle og sælge færdigt byggeri på området, samtidig med at Carlsberg opnår et økonomisk udbytte ved at få kombineret de historiske rammer med nyt og attraktivt.

- Kombinationen af gammelt og nyt giver mulighed for at forbinde et stykke dansk industrihistorie med det moderne liv i en storby. For os er det vigtigt, at den nye bydel udvikles i harmoni med det kulturhistorien, og med disse rammer har vi også mulighed for at skabe et område, der både arkitektonisk og funktionelt kan gøre København til en mere attraktiv by, siger Lars Holten Petersen.

130.000 euro til vinderen
Vinderen af konkurrencen vil modtage 130.000 euro, mens 270.000 euro fordeles efter juryens skøn til øvrige deltagere. Det endelige projekt skal skabes ud fra de indkomne ideer og tre prisopgaver, men det er vinderen, der efterfølgende vil få til opgave at udarbejde den endelige plan for området i samarbejde med Carlsberg A/S og Københavns Kommune.

Konkurrencen løber frem til den 28. februar 2007.

-los

Læs mere om projekt og idékonkurrencen på www.voresby.com 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden