spacer


Træprisen 2006 til Lene Tranberg

Det spetakulære Tietgenkollegiet i Ørestads universitetskvarter er inspirerende i anvendelsen af træ til udformningen af et levende facadeudtryk og et varmt interiør.

Det er baggrunden for at arkitektfirmaet Lundgaard og Tranberg med arkitekten Lene Tranberg i spidsen modtager Træprisen 2006.

På facaden anvendes egetræ til vinduesrammer og forskydelige skodder, mens interøret i værelser og på gangarealer fremstår lysene og varme med en beklædning i krydsfinér.

- Mens Træprisen primært er en arkitekturpris, der også er givet til byggerier, hvor træet spillede en mindre rolle, så er der her en bygning, hvor træet er en uadskillelig del af byggeriet, siger arkitekt og fagdommer i Træprisens kommité, Anna Maria Indrio om begrundelsen for tildelingen.

- Det smukke samspil mellem træets materialitet, beton og kobber er elegant udført og innovativt. For en gang skyld er vi fri for gipsvægge, lister og fodpaneler. De lakerede krydsfinérplader, der til tider er udsmykket med supergrafik, følger lysindtaget og skaber bløde toner i interiøret.

Overrækkelsen af Træprisen 2006 foregår d. 23. november i Kilen, en ny bygning på Copenhagen Business School på Frederiksberg, som Lundgaard & Tranberg også har tegnet.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden