spacer
Manglende forskning rammer el-ulykke ofreArbejdsskadestyrelsen afviser gang på gang at tilkende erstatning til ofre for el-ulykker

Hvert år rammes et ukendt antal danskere af el-ulykker på deres arbejdsplads. Mange får alvorlige og varige men – nogle rammes så alvorligt, at de mister deres arbejdsevne.

Arbejdsskadestyrelsen afviser ofte at give erstatning til ofre for stød-ulykker. Arbejdsskadestyrelsen mener nemlig ikke, der er tilstrækkelig dokumentation for sammenhænge mellem stød-ulykker og en række symptomer, der typisk indtræffer længe efter ulykken.

- Vi løber gang på gang panden mod en mur, når vi fører sager for medlemmer, der har været ude for alvorlige el-ulykker, konstaterer forbundssekretær i Dansk El-Forbund Jens-Olav Pedersen.

- Ofre for el-ulykker døjer ofte med smerter og andre alvorlige gener. Helbredet bliver ikke bedre som tiden går. Tværtimod oplever de, at nye symptomer dukker op længe efter ulykken. Mange kan ikke fortsætte med at arbejde. Arbejdsskadestyrelsens afvisning af erstatningssagerne medfører, at de ulykkesramte oven i deres ødelagte helbred må undvære den erstatning, der kunne hjælpe i en vanskelig situation, hvor både familieliv og økonomi er under pres.

Sikkerhedsstyrelsen vurderer, at der i 2004 skete omkring 2.400 arbejdsulykker med el. Tallet er særdeles usikkert.

Mange symptomer opstår længe efter en el-ulykke. Nogle af de typiske symptomer kan også have andre årsager.
- Den utilstrækkelige forskning gør det vanskeligt at bevise, at den tilskadekomnes symptomer kun kan skyldes stød-ulykken, siger Jens-Olav Pedersen.

El-ulykker rammer også medlemmer af 3F. Næstformand for 3F, Jane Korczak, støtter kravet om mere forskning i senfølger efter el-ulykker.
- Jeg ved, at el-ulykker også rammer 3F'ere. Vi har netop en retssag i gang i en sag for et ungt medlem, som fik strøm igennem sig på et rengøringsjob, og som nu får førtidspension. Men han har aldrig fået erstatning for tab af sin erhvervsevne. Det vil vi ikke finde os i, siger Jane Korczak.

-mo

www.def.dk
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden