spacer
Endnu et fantastisk byggeri i Ørestaden


Den verdensberømte arkitekt Steven Holl skal bygge 180 luksuslejligheder i Ørestaden. Bygningerne bliver T-formede

For første gang bygger en verdensberømt udenlandsk arkitekt nu boliger til danskerne. Det er nemlig lykkedes de danske ejendomsudviklere City Development at lokke Manhattan-arkitekten Steven Holl til Danmark, hvor han skal bygge 180 luksuslejligheder i Ørestaden. Bygningerne bliver formet som fem store skulpturelle T’er og kommer til at hedde T-husene.

Udenlandske arkitekter er gennem de sidste par år strømmet til Danmark for at bygge. Den franske arkitekt Jean Nouvel har tegnet DR’s nye koncerthus i Ørestaden. Zaha Hadid har stået for udbygningen til Ordrupgaard, og Daniel Liebeskind er manden bag ombygningen af Dansk Jødisk Museum. Men det er første gang en international arkitektonisk sværvægter bygger boliger til danskerne. Det drejer sig om arkitekten Steven Holl, som skal bygge fem bygninger i Ørestaden.

Steven Holl er kåret som USA’s bedste nulevende arkitekt, og hans tegnestue i New York er en af tidens mest velrenommerede og efterspurgte med projekter fra Belgien til Beijing. Bygningerne i Ørestaden bliver 11 etager høje, formet som T’er og kommer til at hedde T-husene.

Skylineudsigt til Københavnerne
- Vi er meget stolte af at få Steven Holl til Danmark. Hans bygninger har tydelige referencer til skandinavisk arkitektur og passer derfor godt ind i en dansk kontekst. Men samtidig hviler der noget globalt og internationalt over Steven Holl, som vi har savnet på boligfronten i København. Hans bygninger emmer af klasse og kvalitet, siger Mads Nørby Hansen som er partner i City Development, som er udvikler på T-husene.
T-husene bliver de første boliger, Steven Holl bygger i Skandinavien. Ambitionen har været at kombinere klassisk skandinavisk arkitektur med New Yorks puls og energi.

- T-husene handler i virkeligheden om, hvordan man skaber enestående lejligheder ved at maksimere brugen af den skandinaviske himmel, lyset i skumringen og udsigten ud over horisonten. Det gør vi i T-husene ved at lade flest mulige lejligheder ligge i toppen af bygningen. Det er derfor husene får deres karakteristiske T-form, fortæller Steven Holl.

T-husene kommer til at bestå af i alt fem bygninger, som er placeret forskudt i forhold til hinanden. Det er med til at sikre, at alle lejlighederne får et optimalt lysindfald og en skylineudsigt til alle sider. Alle lejlighederne har desuden møblerbare kæmpe terrasser og er designede på en sådan måde, at ikke to er ens. Der er arbejdet med lejlighedernes forskellighed blandt andet ved at lege med udsigt, indretning, lysindfald og materialer.


Arkitektonisk legeplads
Med T-husene bliver Ørestadens status som arkitektonisk legeplads for verdens bedste arkitekter for alvor slået fast. City Development er da heller ikke i tvivl om, at den høje kvalitet på arkitekturen er noget, som vil tiltrække folk til området.

- Ingen steder i Danmark bygger så mange stjernearkitekter inden for så kort radius af hinanden, som i Ørestaden. Hvis man dertil lægger, at Ørestaden er bare otte minutters metro fra centrum, så er jeg sikker på, at det nye København inden for kort tid vil summe med liv, fortæller Mads Nørby Hansen fra City Development.

Salget af lejlighederne i T-husene starter i november, og det er om at skynde sig, hvis man vil have en bid af Steven Holl. Den verdenskendte arkitekt er nemlig berygtet for, at hans boliger er udsolgte, før at de er færdigbyggede.

Fra d. 1. november kan du desuden læse mere om projektet på www.t-husene.dk

-mo

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden