spacer
Plads til 17.000 flere i byggebranchen

På et år er beskæftigelsen i byggebranchen steget med 16.600 ansatte. Alligevel kunne tallet være dobbelt så stort, hvis bare der var ledige hænder.

- At byggeriet i en situation med mangel på arbejdskraft har kunnet øge beskæftigelsen med små 17.000 på bare et år er en præstation, der kommer til at gå over i historiebøgerne. End ikke efter orkanen i 1999 har vi set en så stor tilgang af ansatte til byggefagene, fortæller cheføkonom i Håndværksrådet Jakob Brandt i en kommentar til en endnu ikke offentliggjort konjunkturanalyse fra 3. kvartal fra rådet.

Den viser, at byggeriet ville have kunnet øge beskæftigelsen med mere end 30.000 personer eller 20 procent, hvis blot arbejdskraften kunne skaffes.

- Fremgangen for sektoren er helt enorm, og den skyldes primært den lave ledighed, som sammen med de høje huspriser giver privatforbrugerne meget stor tillid til privatøkonomien. En god privatøkonomi og en lav rente er en cocktail, der giver et boom i lysten til at forbedre boligerne, siger Jakob Brandt.

Men også erhvervslivet er med til at efterspørger flere håndværksydelser og det vil drive væksten yderligere op.

- Samlet set er beskæftigelsen i hele byggeriet derfor vokset med 10 procent på et år. Håndværksrådet forventer, at sektoren i år vil bryde den magiske grænse med en produktionsværdi på over 200 mia. kr., siger Jakob Brandt

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden