spacer


Domiciler på vej

Efter flere års dvale opføres igen kontorhuse i hovedstaden

Af Niels Nielsen

Det har været småt med byggeriet af nye kontorhuse de senere år, men meget tyder på, at det kommer til at ændre sig i den kommende tid. I hvert fald i hovedstadsområdet, hvor flere nye kontordomiciler allerede er blevet offentliggjort.

Ørestad
Den velbeliggende Ørestad fører an med flere nye erhvervsejendomme.
Allerede dette forår meddelte et af landets største arkitektfirmaer, Arkitema, at de ville bygge domicil i Ørestad Nord. Og i juni måned tog det norske ejendomsselskab KLP første spadestik til et stort kontorhus i Ørestad City på Arne Jacobsens Allé overfor indkøbscenteret Fields. Allerede i 2003 opførte selskabet et kontorhus på nabogrunden, og ligesom dengang udlejes det nye hus til flere forskellige lejere uden på forhånd at have afsat alle 30.000 m2.

Den gode infrastruktur nær lufthavn med jernbane, motorvej og metro har gjort Ørestad City attraktiv for internationalt orienterede virksomheder.
Det er også baggrunden for, at rådgivningsvirksomheden Rambøll har valgt bydelen som adresse for et nyt hovedsæde på 40.000 m2.

Desuden barsler både Sjælsø Gruppen og NCC med store erhvervsprojekter i henholdsvis Ørestad Syd og Ørestad City. Sjælsø Gruppen har fået arkitekten Kim Utzon til at tegne et ’World Trade Center’, og den verdensberømte arkitekt Daniel Liebeskind har for NCC udformet en bydel i den vestlige del af Ørestad City.

Ny Tøjhuskvarter
Et af de største kontorhuse i hovedstaden gennem flere år er hovedsædet til revisionsvirksomheden Deloitte fra december 2005 i Ny Tøjhuskvarteret ved Islands Brygge. Erhvervsbyggeriet i bydelen har ellers gennem flere år ligget stille efter indvielsen af de to domiciler til fagforeningen HK og Kommunernes Landsforening i 2002.

Men nu er udgravningerne gået i gang på bydelens sidste ledige grund med den iøjnefaldende beliggenhed på hjørnet til Amager Boulevard. Her opføres kontorhuset, AB6, på 26.000 m2 med flere forskellige lejere.

Sydhavnen
Også i Københavns Sydhavn ved den store indfaldsvej over Sjællandsbroen langs Frederiks Kaj er der igen ved at komme gang i byggeaktiviteterne. Området boomede med nye domiciler til højteknologiske virksomheder omkring år 2000, men siden da har erhvervsbyggeriet været begrænset i området.

I dag er de sidste gamle pakhuse og garager ud til vandet dog revet ned, så alt er klar til nye kontorhuse i det let tilgængelige område.

Lidt længere nordpå i Sydhavnen tog Aller-koncernen allerede dette efterår første spadestik til et spektakulært trekantet domicil på den smukt beliggende Havneholmen nord for indkøbscenteret Fisketorvet.

Biotek
Også i Københavns ’Medicon Valley’ omkring Søborg er nybyggerierne til store biotek-virksomheder begyndt at skyde frem igen. Novo Nordisk fører an med indvielsen af et stort domicil til NNE, Novo Nordisk Engineering, på 19.000 m2 dette efterår. Og næste år følger i samme område et domicil til NNIT, Novo Nordisk IT, på 6000 m2.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden