spacer
Run på råd om udenlandsk arbejdskraft

Fulde hænder og glødende telefoner, sådan beskriver Dansk Byggeris specialkonsulent Søren Lange Nielsen sin hverdag. Det er tre måneder siden, han begyndte at rådgive medlemsvirksomhederne om, hvordan de kan ansætte udenlandsk arbejdskraft.

- I øjeblikket yder jeg rigtig meget akuthjælp og er med til at finde arbejdskraft og underentreprenører. Typisk er det de mindre virksomheder, der vil ansætte direkte, og de større, der vil indgå underentrepriseaftaler, fortæller Søren Lange Nielsen.

På Dansk Byggeris hjemmeside er der en række praktiske oplysninger, men mange foretrækker den direkte rådgivning fra konsulenten, der også fungerer som tolk, er med ved ansættelsessamtaler og går med op til kommunen for at få de nødvendige tilladelser.

- Virksomhederne vil ikke have vrøvl med fagforeningerne, men når de så enten ansætter udenlandsk arbejdskraft eller laver en underentrepriseaftale med en udenlandsk partner, så rejser der sig rigtig mange spørgsmål om overenskomster, kørepenge, pension, feriepenge, boligforhold, forsikringer, arbejdsmiljø, sikkerhedsregler og meget andet, fortæller Søren Lange Nielsen.

Netop derfor er han i gang med at udarbejde relevante vejledninger om ansættelse af udenlandsk arbejdskraft.

- Efter de første måneder har jeg en klar idé om, hvad det er, medlemmerne typisk søger svar på og har brug for. Jeg er også ved at indhente svar på en række spørgsmål fra flere forskellige myndigheder, så der er en fælles linje, og fra sagsbehandlere i de forskellige kommuner. F.eks. har jeg spurgt rigspolitichefen, om der gælder særlige regler, når en tysk eller polsk medarbejder kører i en dansk firmabil eller håndterer entreprenørgrej, fortæller Søren Lange Nielsen - et spørgsmål han dog stadig afventer svar på.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden