spacer


Tømrerne bestemmer skruens udseende

Med et panel af tømrere udvikles der hele tiden nye skruer hos ITW Construction Products, der står bag NKTs blå æsker

Af Louise Strøbech

Fire ingeniører og én arkitekt/bygningskonstruktør sidder hver dag i det man hos ITW Construction Products kalder Woodfasteners Research & Development (R&D) Center i Middelfart. Her gennemtænker de blandt andet nye typer af søm, skruer og beslag, men de oprindelige ideer til NKT Fasteners produktprogram kommer for det meste fra det panel af tømrere, som virksomheden sætter sammen en gang hver tredje måned, fortæller produktkonsulent Jesper Jensen.
- Vi lytter til, hvad det er håndværkerne gerne vil have. Så får de prototyperne med hjem et par måneder for at teste dem. Så det er ikke bare en ingeniør, der sidder og finder ud af, hvordan skruen skal se ud, forklarer Jesper Jensen.

Solidt brand
Én ting er at finde ud af, hvad håndværkerne gerne vil have, en anden er at lave produktet, så det lever op til de kvalitetskrav, der stilles i virksomheden, der under navnet NKT Trådværket har produceret søm og skruer i mere end 100 år.
I R&D Centeret udvikler medarbejderne søm, skruer og beslag, så de møder håndværkernes behov, men de udfører også mange forskellige tests på skruerne, så kvaliteten altid er i orden.
- Vi har et meget moderne testcenter, hvor ingeniørerne laver salttågetests, tests på flydespændingen, brudstyrker, udtræksværdier, korrosion, iskruningsmomentet, om bitsene passer til skruen med mere. Det er mange af de samme tests, de laver på Teknologiske Institut, og der sender vi også vores produkter til test, så ingen kan komme og siger, at vi bare tester vores egne produkter, siger Jesper Jensen, der ligesom den virksomhed, han er ansat i, går meget op i kvalitet.

Noget lignende
En af de senest introducerede skruer fra ITW Construction Products, er Kvatro-skruen, der er et godt eksempel på, hvordan brugerpanelet fungerer. Da panelet afprøvede den nye rustfri A4 Multi+ skrue fra NKT Fasteners, ville de have noget lignende men som både elforzinket og som Climate stålskrue.

Den ultimative skrue
Den nyudviklede skrue er nu på markedet med navnet Kvatro, og er som håndværkerpanelet ville have den. Den har rib på stammen, Profpoint spids, firkantet gevind, enkelt bitsystem, delgevind, glat skaft og forsænkerhoved med fræseribber.
- Vi søger jo hele tiden efter den ultimative skrue, og der er nogen, der siger, at med Kvatro-skruen er vi kommet tæt på, slutter Jesper Jensen som dog anerkender, at forskningen indenfor skruer hele tiden vil udvikle sig i takt med, at der kommer nye bygningsmaterialer på markedet.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden