spacer
Laser-opmåling af bordpladen sparer mio.

Har du nogensinde undret dig over, hvor ofte den nye bordplade ikke passer i køkkenet. Det sker rigtig tit!

Og det sker fordi der ofte måles forkert, når der bordpladen skal skiftes. Skæve hjørner, udhæng og bugtninger gør det vanskeligt at måle helt præcist, og er pladen fejlskåret kan den smides ud eller sendes retur.

- Det skønnes, at produktionsværdien af bordplader fremstillet i Danmark udgør omkring 700 mio. kr. Fejlomkostninger beløber sig til adskillige procent af omsætningen, siger Peter Pasgaard fra køkkenbord Spekva.

Sammen med Landmålergården og Leica Geosystems har Spekva udviklet et nyt opmålingsudstyr, der skal komme fejlene til livs.

- Kan vi blot undgå en del af fejlene ved at indføre nye målemetoder og databehandlingsprocesser, vil der på årsbasis kunne spares millioner af kroner, siger Peter Pasgaard.

Kan måle alt
Opmålingsystemet har fået navnet L3D og er specielt tilpasset køkkenbordplader. Når der arbejdes i systemet, guides man gennem hele bordpladeopmålingen med oplysninger om bl.a. kantprofiltykkelse, godstykkelse og materialevalg.

Måleresultaterne sendes direkte via mobil til Spekvas ordremodtagelse.
Målesystemet har været under udvikling gennem 10 år og forventes at få stor udbredelse i byggeriet i takt med digitaliseringen vinder frem. Dermed kan mål på døre, vinduer, gulve og trapper laves med tilsvarende laser-præcision og lægges ind i computer-modeller over byggeriet.

mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden