spacer
Kommuner skyld i elever dropper ud

Hele 25 procent af eleverne, der starter på bygge- og anlæg springer fra udannelsen. Den sandsynlige årsag er, at alt for mange elever slet ikke får talt med en vejleder, inden de vælger uddannelse. Det viser en undersøgelse Epinion har lavet for Dansk Byggeri.

- Vores undersøgelse bekræfter billedet fra en analyse, som Amternes og kommunernes forskningsinstitut gennemførte i 2005, der viste, at vejledning om uddannelsesvalg har stor betydning for frafaldet, fortæller afdelingschef Louise Pihl, Dansk Byggeri.

Kommunerne skal vejlede alle unge under 18 år om deres udannelsesmuligheder. Men i undersøgelsen siger 33 procent af eleverne, der startede i august 2006 på bygge- og anlæg, at de slet ikke har drøftet udannelse med en vejleder.

- Formålet med vejledningen er at sikre, at eleven træffer det rette valg, kender kravene og tilegner sig de fornødne kvalifikationer for at klare uddannelsen. Noget af frafaldet kunne sandsynligvis være undgået, hvis eleven havde været mere afklaret om sit uddannelsesvalg, siger Louise Pihl.

Ifølge Louise Pihl må kommunerne nu stramme op på vejledningen, og hun foreslår, at de som et første skridt indgår resultatkontrakter med UU-centrene (Ungdommens Udannelsesvejledning), der står for vejledningen af eleverne.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden