spacer


500 ekstremt billige huse sælges – i Burundi

Annonceteksten lyder som den plejer, når den kommer fra en ejendomsmægler. Næsten:

’2.500 kr. pr. hus. Nyopførte rustikke huse i traditionel, solid byggestil af lokalt fremstillede mursten, træskodder og tag i bølgeblik. Husene består af 3 rum; 2 værelser samt køkken/alrum.

Husene ligger direkte ud til mark og grønne områder, og nærmiljøet er præget af medfølelse og interesse. Fælles børnepasning og samvær hører til livsstilen, og det at være noget for hinanden præger naboskabet.

Husene, der opføres med bistand af kyndige, lokale håndværkere kan erhverves enten helt eller på anparter.’

Hjemvendte flygtninge
Der står dog ikke i salgsteksten, at husene skal opføres i Makamba-provinsen i det sydlige Burundi, hvor mange flygtninge vender hjem til ødelagte boliger efter flere år med borgerkrig.

Prisen på 2.500 kroner per hus kan lade sig gøre, ved at en familie selv opfører huset under vejledning af professionelle håndværkere. Derefter tilhører huset familien, som også får en startpakke bestående af plantefrø, hakke samt 30 træer, så de kan blive selvforsynende og starte et nyt liv.

Hvis ikke man synes et hus til 2.500 kroner er billigt nok, kan man også købe en anpart på 500 kroner. Ved begge købeformer får man en kvittering, et skøde og et billede af familien foran deres nybyggede hus.

-los

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden