spacer


Taget i brug

Flade tage udnyttes til opholdsareal i tidens nye etageboligbyggerier

Af Niels Nielsen

Flere og flere nye boligbyggerier afsluttes på toppen med et lag fliser eller massive hårdttræsplanker oven på den sorte tagpap.

Store fælles tagterrasser er blevet et attraktivt rumligt element i nyt etagebyggeri som supplement til den private altan.

De flade tage dominerer bybilledet i mange af Københavns nye boligbydele og indbyder til at blive indtaget af beboerne som opholdsareal eller taghave.
Drømmen om ’den grønne have på taget’ har levet blandt arkitekterne, siden de første moderne arkitekter i starten af 1900-tallet udtænkte visioner om fremtidens byer og bygninger.

Herhjemme er det dog først med de sidste par års opsving og boom i boligbyggeriet, at drømmen for alvor er ført ud i praksis i stor stil.

Særlig markant er tendensen i Københavns nye bydel på Amager, Ørestad, hvor tagterrasserne er en integreret del af næsten alle de store boligblokke.

Formsprog er ikke bundet af tilpasning til eksisterende bygninger i et traditionelt formsprog med saddeltag, hvorfor Ørestads bygninger tillades opført i et anderledes ekspressivt moderne formsprog med flade tage og forskydninger, der giver luft til opholdsarealer oven på bygningen. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden