spacer


Vinduesproducent med robotter til kitning

Automatik-messe åbnede med uddeling af prestigefyldt automatiseringspris til byggevareproducent.

I dag åbnede Automatik-messen i Brøndby Hallen i København. Og traditionen tro sker det med uddelingen af Automatiseringsprisen, der er indstiftet af Dansk Robotforening. Den blev overrakt af videnskabsminister Helge Sander (V).

Det er ottende gang, den uddeles. Og i år gik den til virksomheden Frovin Vinduer og Døre A/S i Kalundborg. Prisen blev overrakt til virksomhedens 44-årige direktør, John Hesselholt, der fik følgende ord med på vejen af dommerkomitéen:

- John Hesselholt er leder i en type virksomhed, der ikke normalt er opmærksom på mulighederne med robotter. Han har tænkt utraditionelt og taget initiativ til at få automatiseret processer, der tidligere blev udført af håndværkere. Mest bemærkelsesværdigt er det, at Frovin sammen med robotleverandøren Bila A/S i Nykøbing Mors har formået at udvikle en robotcelle, der kan kitte vinduer. Både som serieproduktion og som et-styks-produktion.

Dommerkomiteen mener, at virksomheden tjener som et godt eksempel for små og mellemstore virksomheder, der på samme måde skal tænke automatisering ind i deres produktion.

John Hesselholt takkede for prisen og forklarede om baggrunden for robotternes indtog i deres vinduesproduktion.

- Med en investering på fire mio. kr. i robotteknologi er vores virksomhed nu for alvor på succeskurs. Vi har altid haft et godt produkt - koblede, kittede kvalitetsvinduer i fyrretræ. Vi kunne sælge alle de vinduer, vi kunne producere, men vi havde svært ved at skaffe arbejdskraft til kitningen. Det problem løste robotterne. De arbejder nu i døgndrift, ingen medarbejdere er blevet afskediget, og vi har sikret en sund økonomi i virksomheden, forklarede han.

Frovin Vinduer og Døre A/S er ordreproducerende og afsætter 95 procent af produktionen på det danske marked via tømrermestre og tømmerhandlere.

Automatik 2006 fortsætter til torsdag den 7. september.
-ls.

Billede:
Videnskabsminister Helge Sander overrakte prisen til direktør John Hesselholt fra Frovin Vinduer og Døre A/S. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden