spacer


Superarkitekt bygger billigt

Fransk stjernearkitekt udvalgt til at forløse Ritt Bjerregaards billige boligplan

Af Niels Nielsen

Selvom franske Jean Nouvel er bedst kendt for store spektakulære kulturbyggerier i alverdens storbyer, og herhjemme for den storslåede nye koncertsal til Danmarks Radio, så er den franske superarkitekt ikke for fin til også at kaste sig over en basal opgave, som at tegne betalelige boliger for ganske almindelige mennesker.

I hvert fald er hans tegnestue, Ataliers Jean Nouvel, udvalgt som det udenlandske islæt i den arkitektkonkurrence som Fonden for Billige Boliger har udskrevet for at opfylde overborgmester Ritt Bjerregaards ambitiøse valgløfte om 5.000 boliger til en husleje på 5.000 kroner om måneden.

JDS og BIG
De danske deltagere bliver Vandkunsten, AI-gruppen, ONV med Tegnestuen Mejeriet og en delt plads til PLOT i en todelt udgave med de nye firmanavne, JDS og BIG.

Arkitektfirmaerne er udvalgt med fokus på innovation, industrialiserings-potentiale, finansielle forhold, relevant erfaring og engagement.

Sammenlagt ansøgte 59 arkitektfirmaer om at blive prækvalificeret til de første pilotprojekter i Billige Boliger. På grund af den store interesse overvejer Fonden at gennemføre et nyt udbud i løbet af 2007.

Valby Idrætspark
Arkitekterne skal samarbejde med de industrielle leverandører, som Fonden for Billige Boliger har valgt. Foreløbig er udpeget to leverandører.

Fonden regner med at have forhandlet færdigt med de to virksomheder i oktober 2006, hvorefter deres navne offentliggøres.

Beliggenheden for de første billige boliger bliver "Karens Minde"-grunden i København SV og Valby Idrætspark, som begge ejes af Københavns kommune.

Fonden for Billige Boliger er stiftet af Akademisk Arkitektforening, Boligfonden KUBEN, DISfonden, KAB Fonden samt Kooperationen.

Formand for Fonden er direktør Jørgen Nue Møller. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden