spacer
EU-millioner til Utzon Centret

Projektet Utzon Centret på Aalborg havnefront får EU-støtten til det kasserede Musikkens Hus

Projektet Utzon Centret på Aalborg havnefront nyder godt af, at projektet Musikkens Hus i Aalborg i alle tilfælde foreløbig er faldet til jorden.

Musikkens Hus havde fået tilsagn om 29 mio. kr. i EU-støtte, men disse penge fordeles nu med 17,4 mio. kr. til Utzon Centret og 11,6 mio. kr. til Vesthimmerlands Musikhus i Aars. Det er Nordjyllands Udviklingsfond, som står for uddelingen af EU-midlerne.

Opførelsen af Utzon Centret, som i alt koster 75 mio. kr., går i gang i september og ventes færdig i begyndelsen af 2008.

Centret er blevet til i et samarbejde mellem arkitekterne Jørn og Kim Utzon. Ifølge planen skal centret blandt andet huse udstillinger, et Utzon arkiv, bibliotek og undervisningsfaciliteter.

Musikhuset alt for dyrt
De nuværende planer for Musikkens Hus led skibbrud, da der kun indkom et tilbud på byggeri af huset. Tilbuddet lød på 840 mio. kr., og det ville betyde en samlet anlægssum på 1,2 mia. kr. Oven i tilbuddet er der nemlig andre udgifter, bl. a. til pælefundering, drift af byggepladsen og uforudsete omkostninger.

Det er meget mere, end der var regnet med i første omgang, og projektet begynder formentlig nu helt forfra med en ny arkitektkonkurrence.

- tm,nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden