spacer


Ringborg i Greve

Hvad der ikke lykkedes på Kløvermarken på Amager bliver nu en realitet med boligbyggeriet Langagergård i Greve. Her opføres en moderne ”ringborg”, hvor 100 boliger snor og bølger sig som en lukket ring omkring et grønt område. Udenfor ligger store arealer med uberørt natur tæt på strand og enge.

Formen minder om de gamle europæiske småbyer, som de endnu kan ses i f.eks. Alsace, hvor den yderste række huse danner en afskærmet mur for bylivet og husene bag. Bag murene i Langagergård er der dog ikke torv og boder, men en blanding af fællesarealer, parkering, legepladser og private haver.

Det er en bebyggelse som skal tale til ”menneskets behov for såvel social tryghed som intakt privatsfære”, og projektet er tilsyneladende det helt rigtige for Greve kommune, der hermed får mulighed for at tilbyde et af tidens efterspurgte bomiljøer til bolighungrende københavnere.

- For os i kommunen, er det vigtigt at give plads til en varieret befolkningssammensætning. Vi ønsker at skabe små landsby-miljøer, hvor man finder tryghed og trivsel, og hvor man finder ligheder og modsætninger, der skaber miljø og perspektiv, siger Greves borgmester Hans Barlach.

Schmidt Hammer Lassen er arkitekter på ”Ringborgen”, som rummer rækkehuse og ejerlejligheder i en til tre etager. Skanska står for opførelsen, der går i gang i starten af 2007.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden