spacer
Guide til sunde boliger

Nyt initiativ skal hjælpe bygherrer og tekniske rådgivere til at bygge boliger med bedre indeklima.

Af Lars Solberg

På trods af mange tusinder års knowhow bygges der stadig boliger, der ud over de menneskelige beboere også får en anden beboer – skimmesvampen. Svampen, fugt, men også usunde byggematerialer giver mange steder et meget dårligt indeklima, der gør beboerne syge.

Det dårlige indeklima kommer både i mange nye og i renoverede boliger. Det vil Socialministeriet nu ændre ved, så det i hvert fald ikke er bygherrernes og de tekniske rådgiveres mangel på viden, der skaber de usunde boliger.

I samarbejde med en to rådgivningsfirmaer Wissenberg A/S og sbs rådgivning a/s har ministeriet søsat et initiativ, der hedder ”Den Sunde Bolig”.

Det kommer i form af en publikation og en tilhørende hjemmeside www.densundebolig.dk med sundhedstjeklister. Det skal gøre det lettere for bygherrer og rådgivere at overskue de mange facetter i byggeprocessen af de sundere boliger.

Der gives blandt andet svar på følgende spørgsmål:

- Hvordan skaber man en sund bolig, der kan give beboerne størst mulig livskvalitet og daglig velvære? Hvordan sikres et godt indeklima uden skimmelsvamp? Og hvad betyder nye materialer for støj og sund?
Kampagnen er henvendt til bygherrer, rådgivere og entreprenører, men alle er velkomne til at rekvirere materialer om projektet.

Se mere om projektet her.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden