spacer


Byliv efterlyses

Nyt initiativ skal skabe liv i gaderne i Københavns nye bydele

Det er ikke nok at bygge en masse spændende boliger, plante træer og sætte nye bænke op, for at skabe liv i Københavns mange nye bydele.

Det ved de to store grundejere, Københavns Havn og Ørestadsselskabet. Sammen har de derfor nedsat Bylivsgruppen, som et initiativ, der ikke bare skal lave arrangementer i bydelene, men også formidle forslag til byaktiviteter fra områdets beboere.

- Vores opgave er jo ikke alene at sælge jordstykker til højestbydende. Vi skal samtidig fungere som fødselshjælpere for, at udviklingsområderne bliver rare steder at bo, arbejde og besøge – både på den korte og den lange bane, siger Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i Ørestadsselskabet.

- Noget af det, vi ved, er, at vi ikke selv kan skabe bylivet. Det skal komme fra de mennesker, der bor i, arbejder i eller bruger områderne. Derfor leder Bylivsgruppen efter initiativrige mennesker, som har lyst til at bruge Havnens og Ørestads arealer som udgangspunkt for deres projekter, siger direktør i Københavns Havn, Karl-Gustav Jensen.

- Det kan både være aktiviteter og events – men vi vil også meget gerne høre fra folk, der har ideer til projekter af længerevarende karakter. Projekter der understøtter dagliglivet og skaber intensitet i de nye områder på langt sigt, tilføjer Jens Kramer Mikkelsen.

Bylivsgruppen støtter initiativer med sparring og praktiske forhold som myndighedsgodkendelser, logistik og transport samt markedsføring og presse.

- nn 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden