spacer
Hansen vil have styr på infrastruktur

Transportministeren nedsætter kommission, der skal levere mulige løsninger.

Af Lars Solberg

Transportminister Flemming Hansen (K) sidder som ansvarlig på et politisk dynamit-ministerium med mange potentielle problemer. For at imødekomme nogle af dem har han nu nedsæt en ny kommission, der skal levere nogle løsninger på fremtidens infrastruktur. For alle er klar over, at hvis ikke der gøres noget, så dør vi en bilkø. Initiativet får ros af interesseorganisationer på området.

Den nye infrastrukturkommission, som den hedder, skal analysere det fremtidige transportbehov og komme med forslag og modeller til håndtering af den langsigtede infrastrukturudfordring frem til 2020/30.

Den sammensættes af forskere, brugere af transportsystemet, transportbranchen og andre. Kommissionen skal afslutte sit arbejde i august 2007.

-Infrastrukturkommissionens arbejde skal give os et velfunderet grundlag for de kommende års arbejde med investeringer på vej- og baneområdet, udtaler Flemming Hansen i forbindelse med beslutningen.

Transportorganisationen Dansk Transport og Logistik (DTL) synes det nye intiativ er prisværdigt. DTL’s adm. direktør Erik Østergaard udtaler:

- Vi mener, der er behov for store investeringer – og hurtigt. Enhver kan sige sig selv, at på såvel person- som godstransportområdet er konsekvenserne for samfundet store, når den tid, man sidder i kø hver dag, vokser og vokser. Alene inden for det seneste år er køerne på de danske motorveje vokset betragteligt. Tiden er ganske enkelt løbet fra de tosporede motorveje, når man ser på de trafikproblemer, vi har – og ikke mindst får.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden