spacer


Danske arkitekter mod nye højder

Arkitektfirmaet C.F. Møller skal tegne 180 meter højhus i Malmø

Af Niels Nielsen

Det er igen blevet populært at bygge rigtig højt. Bare ikke i Danmark, hvor flere højtragenede projekter er blevet skudt ned igen de seneste år allerede inden de forlod tegnebordet.

Så hvad danske arkitekter ikke kan få lov til på egen jord, må de søge til udlandet efter.

For få måneder siden kom det frem, at Henning Larsens Tegnestue skal udforme verdens højeste bygning i Saudi Arabien, og nu er det så arkitektfirmaet C.F. Møller, der skal bygge rigtig højt i Malmø.

Arkitektfirmaet har netop vundet konkurrencen om udformningen af centrum i den nye bydel, Hyllie, syd for Malmø, hvor vartegnet bliver et180 meter højt tårnhus med boliger og butikker.

- Det høje kubistiske tårn får hvide, reflekterende glasflader, der spiller godt sammen med det nordiske lys. Der skabes en visuel identitet, som er forskellig mellem dag og nat. Samtidig ønsker vi med vores arkitektur at skabe en fornemmelse af mindre skala i de store byrum, siger Lone Wiggers, der er ansvarlig arkitekt hos C.F. Møller.

Højhuset får arbejdstitlen, Malmö Tower, og bliver del af et større bygningskompleks omkring et nyt torv ved en station for Malmø's kommende undergrundsbane.

I konkurrencen om højhusets udformning var C.F. Møller oppe mod prominente nordiske arkitektfirmaer som Snöhetta og White Arkitekter, men også Østrigske Coop Himmelb(l)au deltog.

Det er Malmø By og ejendomsfirmaet Annehem, der er bygherre på projektet.

Byggeriet forventes igangsat i sommeren 2008, og indflytning vil finde sted i 2010-2011. Togene begynder at køre under torvet i 2011. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden