spacer
Følg brobyggeriet på Google Earth

Det bliver nu muligt for projekterende, borgere og politikere at følge udviklingen i et brobyggeri, vejprojekt eller en havnefornyelse.

Det er software-firmaet Autodesk som har lanceret en extension til programmet Autodesk Civil 3D 2007 så data og information om anlægsprojekter let kan offentliggøres via søgemaskinen Googles specielle afdeling for kort - Google Earth.

Publiceringsværktøjet er udviklet specielt til konstruktører og ingeniører på anlægsprojekter, hvor det er nødvendigt at holde mange parter orienteret om detailplanernes udvikling.

- Ved at hægte os på visualiserings- og publiceringsmulighederne i Google Earth kan ingeniører og landinspektører pludselig tage et kæmpe spring fremad, når det handler om at tilgængeliggøre store mængder geografiske data. Det er meget vigtigt for alle involverede parter på et stort anlægsprojekt at kunne vise omverdenen og politikerne, at projektet gennemføres i forhold til planen, og det bliver nu langt nemmere, fortæller Hans-Olav Michelsen, ansvarlig for Autodesk Infrastructure Solutions Division i Norden.

Foruden publiceringsværktøjerne kan der i Autodesk-programmet tilføjes forskellige informationslag til geografiske terrænmodeller. Det kan være af bygninger, veje og beplantninger og helt ned på detaljeplan med lygtepæle og biler langs en vejstrækning.

Der kan også laves ”udsigtspunkter”, som giver et view over modellen set fra forskellige lokaliteter i modellen.

Autodesk programmet er kompatibelt med gratis-versionen af Google Earth, Google Earth Plus og Google Earth Pro.

- mir




 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden