spacer
10 procent flere malere

Malerbranche har nedbragt arbejdsløshed og henter folk fra andre fag og udlandet.

Som med alle andre byggefag er der også fuld knald på malerbranchen. I løbet at et år er antallet af malere steget med 10 procent.
Det viser den netop offentliggjorte konjunkturundersøgelse for malerfaget, der udarbejdes halvårligt af arbejdsgiver- og brancheforeningen Danske Malermestre.

Ifølge undersøgelsen steg omsætningen i 64 procent af malerfagets virksomheder i løbet af 1. halvår 2006.

Og det betyder flere ansatte i branchen. 48 procent af virksomhederne har øget beskæftigelsen i 1. halvår 2006, og 55 procent forventer at øge beskæftigelsen yderligere i 2. halvår 2006.

De nye malere er hentet fra arbejdsløshedskøen, andre brancher og udlandet, fortæller Danske Malermestres direktør, Ole Draborg.

- Malerfaget har i mange år været leverandør af arbejdskraft til andre dele af erhvervslivet, men nu er situationen den omvendte. Fra maj 2005 til maj 2006 er beskæftigelsen i malerfaget steget med mere end 1.300 personer, og heraf er kun omkring 200 kommet fra malerfagets arbejdsløshedskø. Resten er kommet fra andre brancher og udlandet. I perioden maj 2005 til maj 2006 er det således lykkedes at forøge malerfagets arbejdsstyrke med omkring 10 procent ved rekruttering fra andre brancher og udland. Det er ganske uforventet og meget glædeligt, udtaler direktøren.
Den officielle ledighed på området er nu på to procent.
-ls.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden