spacer
100 år med fest i både Århus og København


Teknologisk Institut fejrer 12. september sit 100 års jubilæum i Tåstrup - egne lokaler - med deltagelse af både statsministeren og dronningen.

Dronning Margrethe er protektor for Teknologisk Institut.

Af pladshensyn er der tale om en indbudt fest med en tilknyttet jubilæumskonference, hvor hovedlinjerne går med at se tilbage og i særdeleshed frem på Teknologisk Instituts samarbejde med det offentlige og erhvervslivet i bredeste forstand.

Blandt talerne på denne konference er statsminister Anders Fog Rasmussen og Lars Nørby Johansen samt repræsentanter fra både små og store danske virksomheder.

I anledning af dagen udgiver Teknologisk Institut sin historie gennem 100 begivenhedsrige år. Bogen er på 300 sider og rigt illustreret. Den dækker fra automobilen blev præsenteret i 1920 over tørvebrændsel i 1940, Villa Vision i 1990 til plæneklipperen, der kan køre på brint.

Teknologisk Instituts første direktør, Gunnar Gregersen, der sad fra 1906 til 1950 – i 44 år - skal nok også være omtalt ’et par steder’.

Til de mange, der ikke kan blive plads til i Tåstrup, har Teknologisk Institut valgt at indvi sit nye byggeri, Teknologiporten, i Århus den følgende dag, og her er god plads til alle samarbejdspartnere.

Så der ventes et stor rykind i Århus, hvor de nye bygninger der huser værksteder, mødefaciliteter og projekthotel, ’kører’, så gæsterne kan få et live indtryk af samarbejdsmulighederne.

Når vi taler om at køre, er der på dagen en mulighed for at lade sig transportere af et køretøj, der drives af brint.
-ods
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden