spacer
Advarer mod lempet Østaftale

Dansk Byggeri har gentagne gange slået til lyd for, at Østaftalen helt skulle afskaffes, så det var nemt at importere den ekstra arbejdskraft, som branchen mangler.

Alligevel er organisationen modstander af et forslag fra Venstre om, at også virksomheder uden kollektiv overenskomst skal kunne få en forhåndsgodkendelse til at importere den billig arbejdskraft. Det kan true den danske arbejdsmarkedsmodel, mener organisationen.

- Når virksomheder er overenskomstdækkede, sikrer det arbejdsretlige system, at reglerne overholdes. Ellers kan der idømmes bod. For virksomheder, der ikke er overenskomstdækkede, er det politiet, der skal på banen, hvis der er tale om ulovlige arbejdsforhold. Det er langt mere besværligt, og det er yderst tvivlsomt om ressourcerne til denne kontrolindsats er tilstede. Overenskomstdækningen er en rigtig god garanti for, at det ikke bliver et Klondyke med lovløshed og manglende kontrol, siger direktør Børge Elgaard fra Dansk Byggeri.

I Dansk Byggeri ønsker man derfor, at forhåndsgodkendelserne fortsat kun gives til medlemmer af Dansk Byggeri, som er forpligtede til at have en kollektiv overenskomst. Det blev indført med de seneste lempelser af Østaftalen den 10. juni.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden