spacer


Ledighedsstatus for erhvervsejendomme

Den faldende ledighed medfører faldende ledighed. Bag dette spøjse udsagn gemmer der sig det faktum, at stigningen i antal arbejdspladser medfører stigende efterspørgsel efter erhvervsejendomme. Og så er der altså ikke så mange ledige kvadratmetre som for bare tre måneder siden.

I løbet af det seneste kvartal er der således 100.000 kvm. færre ledige erhvervslokaler i Danmark. Stærkest er det gået med salg og udlejning af kontorlokaler i hovedstadsområdet, idet disse udgør ca. 60% af faldet.

Omvendt er der rent faktisk sket en i stigning i antal ledige kvadratmeter for lager- og produktionslokaler, hvis man ser isoleret på hovedstaden. Men her tager provinsen så meget fra, at nettoresultatet for hele landet er et mindre fald også for industrilokaler.

Udviklingen indikerer, at det går godt i Danmark. Der skabes mange kontorarbejdspladser i hovedstaden og samtidig har industrien brug for mere plads i provinsen. I EDC Erhverv konstaterer man, at det især er i Vestsjællands, Fyns, Århus og Viborg amter, at der er stigende efterspørgsel efter lokaler til lager og produktion.

Kun for lokaler til forretninger er der stort set hverken sket stigninger eller fald i antal ledige kvadratmetre. Uden for hovedstaden er der et beskedent fald, men i det samlede billede er der ikke den store udvikling.

Generelt er efterspørgslen meget høj, hvilket naturligvis også betyder, at priserne er i et højt leje. Det er EDC Erhvervs vurdering, at tidspunktet nu er yderst gunstigt for udlejning eller salg af erhvervsejendomme. Og som det fremgår: Mest gunstigt for kontorlokaler i hovedstaden og produktionsejendomme i provinsen.

Ønsker du at sælge eller udleje din erhvervsejendom, så kontakt EDC Erhverv for en uforbindende drøftelse af dine muligheder i det nuværende marked. Du finder din nærmeste EDC erhvervsmægler på www.edc.dk/erhverv

EDC Erhverv er en division i EDC-kæden, som er Danmarks største mæglerkæde. EDC Erhverv består af 19 ejendoms-mæglerfirmaer, der har specialiseret sig i salg, udlejning og rådgivning om erhvervsejendomme. Vi er repræsenteret over hele landet og arbejder tæt sammen om uddannelse, markedsføring og køberpleje alene med det formål, at sikre hurtig omsætning af vore sælgeres ejendomme. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden