spacer
Vejdirektoratet advaret om brokollaps

Det var ikke blot entreprenøren Colas, der blev advaret om den svage stilladskonstruktion, som førte til sammenstyrtningen af motorvejsbroen nord for Aalborg den 25. april.

Som bygherre deltog Vejdirektoratet nemlig selv i mødet, hvor det rådgivende ingeniørfirma Rambøll gennemgik beregningerne for Colas. Det fremgår af et svar fra transportminister Flemming Hansen til Enhedslistens Per Clausen, skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Vejdirektoratet deltager normalt i disse møder og har ad den vej et overordnet kendskab til drøftelserne om byggeriet, og herunder Rambølls bemærkninger til entreprenørens stilladskonstruktioner, står der i svaret til Per Clausen.

Vejdirektoratet bekræfter, at de deltog i mødet om stilladskonstruktionen den 19. april, men at de ikke var med omkring det udbedrende arbejde i de følgende seks dage indtil stilladset kollapsede.

En rapport fra Cowi om hændelsen placerede det fulde ansvar hos Colas, men Per Clausen mener alligevel, at sagen bør få konsekvenser.

- Jeg vil ikke afvise, at Vejdirektoratet formelt set ikke har noget ansvar, fordi Rambøll var sat på opgaven. Men det falder tilbage på direktoratet, at man har entreret med et firma, der ikke er i stand til at sikre, arbejdet sker på en tilfredsstillende måde, siger Per Clausen, der vil have transportministeren til at overveje direktoratets fremtidige samarbejde med Rambøll.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden