spacer
SMV’ere på global jobjagt

For mange små og mellemstore virksomheder er globaliseringen blevet en del af hverdagen. Ifølge en undersøgelse fra Håndværksrådet søger overraskende mange af dem selv at ansætte udenlandsk arbejdskraft.

Baggrunden er, at hele 75 procent af SMV’erne har forsøgt at hyre danske medarbejdere inden for de sidste 6 måneder, men ofte forgæves. Derfor prøver flere af dem i stedet at hyre udenlandsk arbejdskraft.

Hver tredje af virksomhederne, der melder om ledige jobs, har forsøgt at finde arbejdskraften i udlandet. 9 procent har rent faktisk allerede selv hentet arbejdskraft til landet og 14 procent af SMV’erne regner med at hente flere udenlandske arbejdere til landet indenfor de næste 6 måneder.

- Omfanget kommer sandt at sige en kende bag på mig. Vi har altid vidst, at vores medlemmer ser ud over landets grænser, men at en fjerdedel af SMV'erne træffer beslutninger på baggrund af et internationalt arbejdsmarked er mere, end vi havde regnet med, siger Jakob Brandt fra Håndværksrådet.

Flere investeringer
Manglen på arbejdskraft har også givet en markant øgning i investeringerne, viser undersøgelsen. 18 procent af SMV’erne har investeret i at automatisere arbejdsgangene, og yderligere 18 procent venter at gøre det samme i det kommende halvår.

- Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Manglen på arbejdskraft kan være med til at tvinge virksomhederne til at foretage investeringer, der på langt sigt kan styrke dansk økonomi og være med til at fastholde arbejdspladser i Danmark, siger Jakob Brandt og pointerer, at investeringerne skaber arbejdspladser, der kræver højere kvalifikationer og dermed også skaber mere værdi for landet.

- Jo mere virksomhederne er i stand til at erstatte arbejdskraft med maskiner, jo større sandsynlighed er der også for, at den netop indgåede velfærdsreform er tilstrækkelig til at løse fremtidens mangel på arbejdskraft, slutter Jakob Brandt.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden