spacer
Socialister mod firehjulstrækkere

SF vil stoppe gule plader til de store jeep-lignende biler.

Af Lars Solberg

Drømmen om at være forstadens svar på B. S. Christiansen stortrives i Danmark. Antallet af de store jeeplignende firehjulstrækkere, der er meget velegnede til safari i Centralafrika og redningsarbejde i lavineområder, er eksploderet i Danmark.
Ifølge Nyhedsbrevet 3F er antallet af nyindregistrerede firehjulstrukne personbiler fordoblet i de første fem måneder af i år i forhold til samme periode i 2005 – fra 1.291 til 2.460. Det betyder øget forurening og ifølge Rådet For Større Færdselssikkerhed også større fare i trafikken grundet større højde og vægt.

Ifølge Nyhedsbrevet 3F vil SF nu prøve at bremse den udvikling ad politisk vej ved at fjerne muligheden for at få gule plader til denne type biler. Ole Sohn fra partiet vil foreslå det i næste i folketingssamling. Han mener, at gule plader til denne type biler strider mod intentionen med gule plader.

Rådet For Større Færdselssikkerhed og Taxachaufførernes Landklub er enige i budskabet - at der skal være færre af de store firehjulstrækkere på vejene.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden