spacer


Den sidste bolig

Nyt hospice er arkitekttegnet til at give fred i sindet de sidste dage.

Med udsigt over det stille vand i Kalø Vig og de bløde bakker ved Mols Bjerge har Hospice Djursland den optimale placering til skabe fred i sindet, inden man skal tage afsked med denne verden.

Planen for det nye hospice er netop blevet godkendt af Realdania. Bag projektet står et konsortium af entreprenør C.C. Contractor A/S, arkitektfirmaet C.F. Møller og ingeniørvirksomheden COWI A/S.

Deres projekt er blevet udvalgt, da det ifølge en enig bedømmelseskomité er perfekt som byggeri til netop dette formål.

Bedømmelsesudvalget skriver i dommerbetænkningen, at det vil blive et hospice, der kan danne reference for fremtidige hospices og ikke mindst i sig selv være et rart og understøttende hus for personale, beboere og deres pårørende i fællesskab i den sidste tid af patientens liv.

Peter Hørsman, der er formand for fondsbestyrelsen i Hospice Djursland, udtaler:

- Der ligger et stort frivilligt arbejde bag dette projekt, og jeg er meget glad for, at vi nu er kommet realiseringen af Hospice Djursland et skridt nærmere. Vinderprojektet udnytter på bedst mulig vis den smukke placering ved Kalø Vig, og jeg ser frem til, at vi om godt et år står med et færdigt hospice og endelig kan tilbyde ophold til de, som ønsker den støtte og ro, som hospice kan tilbyde.

Hospice Djursland får plads til 15 patienter, og alle patientstuer vil have udsigt over Kalø Vig.
-ls.

Foto: På denne grund - markeret med sort – opføres Hospice Djursland.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden