spacer


Spær går som varmt brød

Spærproducent udvider for 32 mio. kr. i jysk produktionsanlæg.

Efterspørgslen på spær er i øjeblikket voldsom stor, og det får nu en af de store producenter på området, Palsgaard Træ A/S, til at gennemføre den største investering i virksomhedens godt 100-årige historie.

Produktionsanlæggene i Hampen i Midtjylland skal i løbet af i år udbygges for 32 mio. kr. Byggeriet begynder i sommerferien og forventes at stå færdig i begyndelsen af 2007.

Den største del af investeringerne tegner spærafdelingen sig for. Der bliver opført en ny pressehal til spærproduktionen i tilslutning til to eksisterende haller. Denne investering bliver på godt 23 mio. kr. Heraf går godt og vel seks mio. kr. til indkøb af nyt maskineri - blandt andet nye pressemaskiner med moderne laserudstyr.
Den adm. direktør i Palsgaard Træ, Mogens Bonfils, forklarer, at udvidelsen er et nødvendigt tiltag.

- Investeringen skal ses som en naturlig følge af en stærkt stigende efterspørgsel, vores ønske om at imødekomme markedets behov for hurtige leverancer af færdigt producerede spær, elementer og kviste og sidst, men ikke mindst udsigterne til vækst på det store tyske marked. Udvidelsen er et resultat af den positive udvikling, som Palsgaard Træ A/S oplever i disse år, udtaler han.

Virksomheden, der ejer afdelingerne Precon i Slagelse, Taasinge Træ på Taasinge, bisco i Kliplev samt Skandach Holzindustrie i Unseburg i Tyskland, beskæftiger i dag 325 medarbejdere. Firmaet havde i 2005 en omsætning på 285 mio. kr.
-ls.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden