spacer
Sundolitt bygger ny fabrikIsolerings- og emballageproducenten Sundolitt as, der har hovedsæde i Slangerup nordvest for København, og som producerer emballage i Brønderslev og Billund og isoleringsplader i Viborg og Slangerup, har besluttet at bygge endnu en fabrik for produktion af isoleringsplader.

Virksomheden, der udelukkende producerer EPS (Ekspanderet Polystyren), oplever i disse år en forrygende interesse for virksomhedens produkter, og nu rækker den eksisterende kapacitet ikke længere.

Sundolitt`s adm. direktør, Jørgen Hindse, siger: - Byggeriet i Danmark, der er vort kerneområde, oplever gyldne tider i disse år. Det smitter af på os i en sådan grad, at vi ikke kan klare efterspørgslen. Og vi har mere i vente. I dette forår trådte et ændret bygningsreglement i kraft, som medfører tykkere isoleringsplader. Det vil yderligere øge behovet for vore produkter i de kommende år.

- Vi har derfor besluttet at bygge en helt ny fabrik for produktion af isoleringsprodukter. Fabrikken vil blive etableret i umiddelbar nærhed af vor emballagefabrik i Billund, hvor vi råder over rigeligt med byggejord, og hvor vi har store dele af infrastrukturen på plads. Ligeledes har vi en kompetent medarbejderstab på stedet og det vil vi naturligvis forsøge at drage nytte af.

- Placeringen i Billund finder vi er den strategisk rigtige med tanke også på det fremtidige tyske behov for isoleringsprodukter. Tysk byggeri har snart ligget underdrejet i 10 år, og behovet for alle typer af byggeri er stort. Det er kun et spørgsmål om tid, før der kommer gang i Tyskland igen, og så er vi klar til at erobre vor del af det nordtyske marked. Den nye tyske regering er kommet godt fra start, og der er tydelige, positive tendenser i markedet, siger Jørgen Hindse.

Sundolitt er i forvejen etableret på det tyske marked med et datterselskab i Harzen.

Moderne produktion af EPS er stærkt automatiseret og behovet for personale til den nye fabrik forventes derfor kun at blive omkring 12-15 ekstra ansatte. Dertil kommer en række arbejdspladser i det lokale erhvervsliv, hvor både transportører og servicevirksomheder indenfor elektronik, vvs, mekaniske værksteder m.m. kan glæde sig over nyetableringen.

Sundolitt beskæftiger i dag omkring 120 ansatte på de fire nuværende fabrikker.

 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden