spacer
Dansk Byggeri vil knække ulykkeskurven

Antallet af ulykker stiger og antallet af dødsulykker i 2005 var højt. Samtidig viste Arbejdstilsynets kontrolaktion den 21. juni, at tallene ikke lyver. Sikkerhedsniveauet halter på byggepladserne. Derfor er Dansk Byggeri med i en fælles handleplan, der skal knække den stigende ulykkeskurve.

Ifølge Dansk Byggeri er der forskellige kort- og langsigtede aktiviteter, der skal nedbringe ulykkerne. Sidste år var der fokus på miljøcertificeringen i store virksomheder, og nu er man i gang med de små virksomheder med under 10 ansatte.

- For at være sikker på, at budskabet om sikkerhed på byggepladserne bliver udbredt, er Dansk Byggeri i gang med en informationskampagne, hvor vi i løbet af 2006 vil have kontakt til samtlige af de medlemsvirksomheder, der har mindre end 10 ansatte, fortæller miljøchef Carsten Bekker fra Dansk Byggeri.

Virksomhederne bliver inviteret til lokale møder om screening og arbejdspladsvurdering. De, der ikke melder sig til mødet, bliver ringet op for at få et overblik over, om virksomheden har styr på sit arbejdsmiljø eller har behov for en hjælpende hånd, oplyser Dansk Byggeri.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden