spacer
Tømrervirksomhed satser på komposit

Store investeringer i robotter og andet avanceret maskineri skal skaffe den kendte esbjergensiske tømrer- og snedkervirksomhed Henning Frøkjær A/S en ny og stærk markedsposition på de avancerede byggeprojekter, hvor især komposit indgår som byggemateriale.

Det sker ved at etablere et selskab, Sirius Innovation, der skal specialisere sig i at arbejde med komposit-materialerne. Med de nye maskiner kan man bearbejde emner i træ, komposit og plast i dimensioner på op til 16 meter og en indkøbt robot kan bl.a. automatisk lime glas mod komposit.

- Vi vil gerne kombinere det gode håndværk med verdens bedste teknologi. Kompositprodukterne er fremtidens nye byggemateriale, der åbner for arkitektoniske muligheder, som vi endnu kun har snuset til, siger medejer Lars Petersen fra Henning Frøkjær.

Det nye satsningsområde for Henning Frøkjær har været under udvikling siden Lars Petersen ved årsskiftet blev medejer af virksomheden. Da forlod han en lederstilling hos Fiberline Composites, som Henning Frøkjær forventer at have et nært samarbejde i takt med specialiseringen i andre materialer end træ.

- mir
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden