spacer


Libeskind spræller i Ørestad

Byplan med kurver og skarpe hjørner af arkitekten Daniel Libeskind sætter gang i Ørestad City

Af Niels Nielsen

Endnu en international superarkitekt får lov at sætte sit præg på bybilledet i den fremvoksende Ørestad på Amager Fælled.

Efter først franske Jean Nouvel og amerikanske Steven Holl er det denne gang polsk-amerikanske Daniel Libeskind, der er indbudt til at komme med forslag til udviklingen af den nye københavnske bydel.

Området som Liebeskind har givet forslag til ligger vest for storcenteret Fields, og at dømme efter det foreliggende materiale bliver det anderledes sprælske og dynamiske byrum, som skal kendetegne Ørestad City i fremtiden.

Centralt i planen er en elipseformet plads med adgang til to 20 etagers tårnbyggerier, hvor facaderne hælder og buer dramatisk.

Men ellers er Libeskinds byplan karakteriseret ved en sympatisk nedskalering af de store bygningsvoluminer i zig-zag-formede og fragmenterede elementer, der giver mindelser om Københavns middelalderby.

- Planen er skabt som en hyldest til det urbane liv i det 21. århundrede og til Københavns eksisterende, mangfoldige traditioner. Kvarteret bliver fyldt med energi og intensitet med åbne pladser, nicher, kontorbygninger, kulturtilbud og boliger. Et tema som vil genlyde både af Københavns sjæl og musikken fra byens liv, lyder det poetisk fra Daniel Libeskind.

Det er NCC Property Development i samarbejde med Ørestadsselskabet og Steen og Strøm, der har hyret Daniel Libeskind til opgaven.

Daniel Liebeskind blev verdenskendt efter han vandt konkurrencen om en ny byplan for Ground Zero i New York. Herhjemme har Libeskind forestået indretningen af Dansk Jødisk Museum i København. 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden