spacer
Velfærdstilfredse 3F

Godt gået af Socialdemokratiet, mener forbundsformand.

- Det er godt gået af Socialdemokraterne, at partiet målbevidst gik efter at få markant indflydelse på velfærdsforliget. Vi synes, at resultatet er tilfredsstillende, og det fremtidssikrer velfærdssamfundet, udtaler 3F-forbundsformand, Poul Erik Skov Christensen, i pressemeddelelse om den nyligt indgåede velfærdsreform.

Formanden glæder sig især over, at retten til efterløn i fem år er bevaret, og at der er afsat ekstra midler til en forebyggende arbejdsmiljøindsats.

Andre positive elementer ifølge 3F er en markant styrkelse af erhvervsuddannelsesområdet, og der gennemføres en forstærket indsats for at hjælpe de ordblinde.

Endvidere fremhæver Poul Erik Skov Christensen, at planerne om halve dagpenge til unge mellem 25 og 29 år er forhandlet væk. Det samme gælder planerne om at forringe SU. Endelig er der indført en jobgaranti for de 55-62-årige.

3F-formanden roser Socialdemokratiet, men mener også, at demonstrationen den 17. maj har haft stor effekt.

- Jeg er overbevist om, at regeringen – og de øvrige partier – har lyttet til den store folkelige demonstration den 17. maj, som i øvrigt var en kulmination på en måneds landsdækkende aktioner i 3F-regi. Jeg tror, at det var godt, at politikerne lyttede til de klare meldinger, som kom fra specielt 3F´s medlemmer. Vi har nu fået et forlig, der sikrer et langsigtet perspektiv i vores velfærd og som er socialt afbalanceret, lyder det fra Poul Erik Skov Christensen.
-ls.
 
Nyhedsarkiv
Navne/Aktiviteter
Organisationer
Kontakt redaktion
mesterguiden